Nieuws

De ABCDE app

Download nu de ABCDE app! De app leidt u door de essentie van de ABCDE, helpt de direct levensbedreigende aandoeningen op te sporen en te behandelen, en heeft handige downloads zoals de brady- en tachycardie algoritmen evenals demo films over de ABCDE. Verkrijgbaar in de app store en google play!

Spoedechografie voor de internist

Spoedechografie voor de internist acute geneeskunde in samenwerking met de DEUS! Er is nog plek! Klik hier voor de website

Nieuwe editie van Medische Spoedsituaties!

De vierde herziene editie van Medische spoedsituaties: de systematische benadering is verschenen! Update naar de nieuwste richtlijnen inclusief COVID-19!

Bestel hier

Over de acute interne

De acute interne geneeskunde is het nieuwste onderdeel van de interne geneeskunde en richt zich op de opvang en stabilisatie, diagnostiek en adequate aanvang van behandeling van volwassen patiënten met een acute presentatie van een inwendige ziekte en op de coördinatie en logistiek van deze zorg aan meerdere patiënten gelijktijdig.

Acute interne geneeskunde is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk, waar het in 2003 werd erkend als subspecialisme van de interne geneeskunde. In Nederland werd in navolging van het Verenigd Koninkrijk in 2012 de acute interne geneeskunde eveneens erkend als subspecialisme. Inmiddels zijn er meer dan 100 internisten met het aandachtsgebied acute interne geneeskunde geregistreerd bij de MSRC.

  1. Spoedinternist kan acute zorg versterken
  2. De optimale zorg voor uw acute patient: kies voor de internist acute geneeskunde
  3. Interview UMCG SEH arts en internist acute geneeskunde